ÄITIYS + OPISKELU = IKÄVÄ

Opiskelu ja alle vuoden ikäinen muksu ei ole mikään ihanne yhdestelmä. Opiskelen tosiaan neljättä vuotta vaatetusmuotoilua.

Koen olevani etuoikeutettu voidessani jatkaa opintoja normaalin opintosuunnitelman mukaan, niin lyhyen ajan päästä Viljon syntymästä. Samaan aikaan tunnen katkeruutta ja surua siitä, etten saa viettää pojan ensimmäistä vuotta kotona. Viljo oli vain 2,5kk, kun palasin koulun penkille. Alkuperäinen suunnitelma oli, että pidän vuoden äitiyslomaa koulusta. Imetyksen loputtua aloin kuitenkin harkitsemaan toistakin vaihtoehtoa. Vaakakupissa painoi myös opiskelujen jatkumisen myötä tuleva opintotuki. Päätin tarttua tuumasta toimeen ja jatkaa opintoja. Pelkäsin myös, etten valmistuisi ilman oman luokkani läsnäoloa ja tukea, mikäli olisin lykännyt vuodella. Ilman Jessen äitiä, ei kouluun palaaminen olisi ollut mitenkään mahdollista ja olen todella kiitollinen hänen avustaan. Tiedän, että Viljo on hyvissä käsissä. 

Poden aika ajoin huonoa omaatuntoa siitä, etten ole päivittäin Viljon seurana.  Tiedän, ettei Viljo tästä kärsi. Kertaakaan ei ole tarvinnut jättää hoitoon itkevää lasta. Silti tuntuu pahalta. Pelkään menettäväni jotain. Pelkään, että Viljo sanoo ensimmäisen sanasa ollessaan hoidossa. Ehkä hän ottaakin ensimmäisen askeleensa. Jos anoppi luet tätä, älä kerro jos Viljo tekee jotain uutta ja mulistavaa ollessaan hoidossa. Voin sitten kotona ainakin kuvitella olevani mukana siinä hetkessä.

Todellisuudessa poika on hoidossa parina päivänä viikosta. Mulla on tällä hetkellä meneillään opinnäytetyö ja suurimman osan hommista hoidan kotisohvalla Viljon ollessa nukkumassa. En osaa sanoa, että voinko suositella kenellekkään opiskelua noin pienen kanssa. Vaikka suurin ongelma taitaa olla omassa ikävässä. En usko että se ikävä helpottaisi vaikka herra olisi nyt 5-vuotias.
Malli: Noora Karhu

Nämä kuvat on otettu koulun puitteissa järjestetyistä muotikuvauksista jotka stailasin. Kuvien vaatteet ovat Jenny'Storesta ja miljöönä toimi Radisson Blu Marina Palace.

- Nora

6 kommenttia:

 1. <3 Lupaan olla hiljaa, jos Viljo keksii jotain uutta �� Ja olen myös maailman onnellisin Mami, kun saa viettää aikaa aikaa hänen kanssaan <3 Olette kaikki niin rakkaita <3

  VastaaPoista
 2. On ihan hyvä että sulla on arjessa myös muitakin juttuja joita teet ilman Viljoa, näin jaksat paremmin varmasti myös antaa itsestäsi vieläkin enemmän ollessa Viljon kanssa. :) <3 Mä uskon että jokaiselle tulee jossain välissä mieleen lapsen ollessa pieni tai isompikin onko nyt riittävän hyvä äiti tai tekeekö väärin jollei olekkaan lapsen kanssa jokainen hetki. Viljo kuitenkin on Jessen äidillä ja iso-vanhemman rooli lapsen elämässä on myös tärkeä ja mielettömän hieno asia jos on mahdollisuus saada niiltä apua arkeen tarvittaessa. Siinä kehittyy myös Viljolle jo vauvasta asti tärkeä side isovanhempaankin.. Huoli pois! <3 Sä oot maailman paras äiti Viljolle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja kyllä mä järjellä ajateltuna tiedän että se on ihan ok. Tunteet vaan ottaa vallan :D

   Poista
 3. <3 Lupaan olla kertomatta, jos Viljo keksii jotain uutta näytettävää 😊 Olen maailman onnellisin Mami, kun saan viettää aikaa hänen kanssaan <3 Olette kaikki niin rakkaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Sä olet meille myös tosi rakas<3

   Poista