VÄLTTÄMÄTÖN PAHA

Viljon syntymän jälkeen olen miettinyt todella paljon rahanmenoa. Se on sellainen asia mikä muutta kyllä merkitystään täysin kun kahden ihmisen talous muuttuukin lapsen myötä. Omat tarpeet jää Tuttelien ja vaippojen varjoon. Lapsen saannin myötä olen myös oppinut budjetoimaan! Ennen käytettiin rahaa miten sattuu ja elettiin yli varojemme, loppukuusta oli aina tiukkaa. Nykyään rahat käytetään oikeasti siihen mitä tarvitaan. On kyllä uskomatonta miten noin pieni ihminen meitä aikuisia kasvattaa!


Tässä pari säästövinkkiä:

1. Osta käytettyä
Tajusin vähän aikaa sitten etten ole ostanut Viljolle yhtä ainutta vaatetta uutena! Siis minä jolle shoppailu on aijemmin ollut lähes pakkomielteistä. Kaikki mun hankkimat vaatteet pojalle on siis käytettyjä. Ollaan kyllä säätetty aika pitkä penni. Isovanhemmat, sukulaiset ja ystävät ovat antaneet Vilpertille sitten niitä uusia vaatteita ja tavaroita. Omaa vaatekaappiani tarkastellessani huomasin saman ilmiön, 70% vaatteistani on käytettyjä.

2. Tee koko viikon ruokaostokset kerralla
Tämä jos joku on loistava tapa säästää sekä rahaa että aikaa! Kun suunnittelee valmiiksi viikon ateriat on huomattavasti kivempaa mennä kauppaan kun tietää mitä hakee. Ei tule tehtyä heräteostoksia ja kaappi täyttyy vain sellaisilla tuotteilla jotka oikeasti syödään. Ennen ei ikinä suunniteltu mitä kaupasta haetaan, se johti aina ruuan pilaantumiseen. Meillä meni ihan älyttömät määrät ruokaa roskiin. 

3. Tee budjetti
Budjetin tekeminen on auttanut kyllä meidän perhettä ihan älyttömästi. Se auttaa pistämään asioita tärkeysjärjestykseen. Itse käytän Marttojen budjettia. Se on todella simppeli ja vähän tämmöinen hönömpikin osaa sitä käyttää. Suuri apu meille!


Olen kyllä sitä mieltä että raha on tässä maailmassa välttämätön paha. Raha ei ehkä itsessään tee onnelliseksi mutta se voi kyllä tehdä hiton masentuneeksi silloin kun sitä ei ole. -Nora

0 kommenttia:

Lähetä kommentti