IKÄVÄ ODOTTAA

Palataanpas vähän ajassa taaksepäin. Vuosi sitten näihin aikoihin totuteltiin ajatukseen uudesta elämästä, uudesta kasvavasta elämän alusta minun sisällä. Raskaustestin jälkeiset tunnit oli elämäni ehdottomasti jännittävimmät. En tiennyt yhtään miten Jesse reagoisi uutiseen. Kulutin eteisen lattiaan varmaan aikamoisen kuopan tarpoessani siinä hermostuneena edestakaisin. Kun Jesse vihdoin tuli kotiin, plussatesti kädessä purskahdin itkuun, sain vastaukseksi pitkän halauksen mikä kertoi kaiken tarvittavan. Tässä sitä nyt ollaan, kohta nelikuisen pojan maailman onnellisimmat vanhemmat!

Raskausaika oli meille aika helppo, sen oli pakko olla. Olihan mun käytävä koulssa ja töissä lähes laskettuun aikaan asti. Näin jälkeenpäin ajateltuna en tiedä miten ihmeessä jaksoin, tai miten ihmeessä ajattelin sen olevan helppoa. Mulla alkoi supistuksia tulemaan lähes päivittäin rv15 asti, elopainoa kertyi kevyet 25kg, selkäkipuihin hankin tukivyön, turvotus ja raskausmyrkytysepäilyt vilelä päälle. Helpolta kuulostaa, eikö? Neuvolasta tarjottiin vähän väliä sairaslomatodistuksia, en mä kokenut sellaista tarvitsevani. Luulen, että koin tämän kaiken helpoksi vain, koska ei mulla ollut vaihtoehtoja. Tai kai olisi ollut, en vaan antanut itselleni vaihtoehtoja. Nyt olen kyllä äärinmäisen onnellinen siitä miten positiivinen muisto mulle raskaudesta jäi, ihan oman asenteen vuoksi. Minusta ei myöskään kuoriutunut sitä kuuluisaa hormoonihirviötä, itkin vähemmän kuin normaalisti. Jesse oli varmasti tyytyväinen tästä vähemmän herkästä Norasta. Edes se hurja painonnousu ei mua saanut lannistumaan, kikatettiin vaan Jessen kanssa kun minut piti vetää sängystä tai sohvalta ylös jos meinasin liikkeelle lähteä. Pari kertaa myös rakko petti kun herra päätti vähän naurattaa. Onneksi oltiin matkalla kotiin...
Mulla on välillä kova ikävä raskautta. Sitä ihanaa tunnetta kun odottaa, mutta ei yhtään tiedä että mitä odottaa. Jännittävää. On se toisen lapsen kohdalla varmasti ihan erilaista se odotus. Silloin odottaa varmaan ihan eri asioita.
Nyt ihanasta raskausajasta muistuttaa arvet ympäri kroppaa. Ehkäpä Viljon viikkorahoista maksetaan äipän ihon siloitus... No ei. Olisinhan voinut jättää ne jokapäiväiset jäätelöt syömättä.
Minkälaiset muistot teille jäi raskaudesta? Oliko ihan kamalaa vai maailman parasta?

Kuvat: Joonas Vohlakari-Nora

12 kommenttia:

 1. Toivoisin kovasti, että voisin sanoa raskauteni olevan maailman parasta aikaa. Ei sitä ollut. Itse sain painoa reilut 18kg joka näkyi ulkomuodossani selvästi, ei pelkästään vatsan kasvussa. Ihanat raskausarvet ja löysä vatsa muistona. Lopulta synnytys käynnistettiin raskausmyrkytyksen vuoksi. Ulkomuodolleni en ole täysin tyytyväinen. On päiviä joina itkettää, kuitenkin lohduttaa ajatus että kropallani on saatu aikaan jotain niin hyvää ja ainutlaatuista. :) Ja eihän synnytyksestä ole kuin 4,5kuukautta! Ja itsekin ikävöin aika-ajoin raskausaikaani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä muistaa minkälaisen ryöpytyksen kroppa on käynyt läpi ja olla armollinen itselleen! Ajan kanssa ne arvetkin onneksi haalistuu! Ja muistuttaahan ne aina siitä parhaasta lahjasta<3

   Poista
 2. Löysin juuri blogisi ja ensimmäinen ajatukseni oli "miten meillä voikaan olla noin paljon yhteistä?!" :'D Siis ihan totta, meilläkin syntyi muutama kuukausi sitten vauva (la 26.6, syntyi KÄYNNISTYKSELLÄ 9.7), kerrytin raskauden aikana samaiset 25 kiloa ja muutettiin kaksi kuukautta sitten Porista Turkuun. Heh. : D Niin ja olenhan mäkin 22v. (Vai täytit vissiin juuri 23?) Itsellänikin tällä hetkellä menossa projekti "raskauskilot helvettiin", mutta ikävästi niiden synnärille jääneiden 7kg:n sekä myöhemmin muutaman muun kilon jälkeen jäljellä on vielä reilusti pudotettavaa... Omakin kroppani arvilla ja itsellänikin vaikeuksia totutella tähän uuteen ei-herkkuja-joka-ilta -mentaliteettiin. Kivan oloinen blogi ja mielenkiinnolla jään seuraamaan ja löytämään vertaistukea. :)

  http://apartofhernature.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha eikä! :D On kyllä paljon samoja juttuja! Vielä ollaan 22v. marraskuussa sitten juhlat!;) Kiva kuulla että tykkäät!!

   Poista
 3. Eka raskaus pelottavan helppo tästä 11 kk. Tää toinen raskaus on ääripää.. Yht jos toist on ollut.

  aatunarkea.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tota mäkin pelkään! No mutta toivottavasti kaikki menee hyvin, tsemppiä! :)

   Poista
 4. Mä en kokenut raskautta todellakaan ihanana ja se harmittaa kamalasti. Mulla oli alusta asti niin kamala väsymys mikä vei ilon kaikesta ja urheiluharrastukset jäi mikä ei auttanut asiaan tietty ollenkaan. Sitten tuli kaikki mahdolliset kivut jotka jatkui loppuun saakka, oon myls aika herkästi valittaja tyyppi kyllä. Raskaudesta on nyt 1,5 vuotta ja vasta nyt olisin valmis olemaan uudelleen raskaana. Synnytys sen sijaan oli ihana kokemus ja sanoin alusta saakka että voisin synnyttää millon tahansa uudelleen. Synnytin alakautta perätilavauvan ja sitä edelsi hirveästi pelotteluja. :)

  Http://matkalla-aitiyteen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi! Se alun väsymys kyllä verottaa aikalailla. Mutta onneksi synnytys meni hyvin pelotteluista huolimatta! :) Mä myös yllätyin positiivisesti siitä kuinka kivaa se synnyttäminen olikaan! :)

   Poista
 5. Mulla oli helppo raskaus ja osaan nyt vasta arvotaa kuinka helppo se olikaan.. Ihania kuvia susta =) Mukava bloggailla samassa yhteisössä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että oli helppo! Voi kiitos:) Joo on kyllä kiva kun pääsi mukaan yhteisöön!

   Poista
 6. Kiva kirjoitus. Itse olen neljässä raskaudessa kai päässyt tosi helpolla? (mutta jalat, laskimotukokset ja selkäkivut on olleet kiusana) niistäkin huolmatta uskallauduin neljännelle kierrokselle,............. Sitä jaksaa paremmin kun on mitä Odottaa :D (muutama viikko vielä) - ja mukavaa päästä jakamaan iloja ja suruja blogiyhteisöön ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kai se todellisuudentaju vähän häviää kun odottaa vaan sitä ihanaa palkintoa! Ehkä me ei muuten niitä vaivoja kestettäisi :D Onnea odotukseen<3

   Poista