SUPERÄIDIT VAUHDISSA

Mikä siinä mahtaa olla että heti kun joku saa tittelin "äiti" hän kokee voivansa arvostella muiden äitiyttä. Ja näitä oman sädekehän kiillottajiahan löytyy joka ikiseltä keskustelupalstalta. Koski asia oikeastaan mitä tahansa, aina löytyy tämä taydellinen superäiti joka on kritisoimassa tekemisiäsi/sanomisiasi.

Liityin raskauteni alku vaiheessa Facebook ryhmään nimeltä VAUVA 2014<3, vertaistuen toivossa. Harmikseni olen huomannut että mitä ikinä ryhmässä keskustellaankaan, aina joku saa rankkaa arvostelua ja kritiikkiä osakseen. Oma pinnani paloi lopullisesti edellispäivänä syntyneeseen keskusteluun (jos sitä keksusteluksi voi kutsua, ennenmminkin sirkus). Keskustelun aloittaja kertoi iloisesti, miten hän ja miehensä saisi viikonlopun verran omaa aikaa, 3kk ikäisen lapsen ollessa isovanhemmillaan. Muutama positiivinen ja kannustava kommentti ehti keskusteluun tulla, kunnes mukaan vedettiin jonkun helvetin tärkeän psykiatrin mielipide. Keskustelu lähti tämän jälkeen todella rumaan suuntaan, uhkailtiin sossulla ja haukuttiin huonoiksi vanhemmiksi. Mulla kiehahti toden teolla ja oli pakko kommentoida keskustelua itsekin (hyvän maun rajoissa tietysti ;) ). 

Omasta mielestäni kenelläkään ei ole oikeutta arvostella toisen kasvatustapoja, ellei lapsi ole välittömässä vaarassa. Jokainen äiti/isä tietää milloin se oma pullasorsa on valmis menemään sinne isovanhemmille yökylään. Ja joskus sattuu niitä virhearvioita joista sitten otetaan opiksi. En jaksa uskoa että tuttujen ja turvallisten ihmisten hoidossa sen lapsen mieli järkkyy. Mutta niin monta mielipidettä kun meitä ihmisiä. Mun mielestä on hassua ajatella että joku oikeesti luulee olevansa niin paljon parempi että on oikeus sanoa mitä lystää. Ihmisten pitäis oppia vähän nöyryyttä. Itse äitinä toivoisin samassa tilanteessa olevilta tukea enkä armotonta lyttäystä. 

Ps. Keskustelu käy edelleen kuumana! Jännittävää seurata milloin nämä äipät kyllästyvät haukkumaan toisiaan.

-Nora


0 kommenttia:

Lähetä kommentti